Over ons

Even voorstellen

Icefactory Europe: al 15 jaar dé specialist in ijsblokjes en crushed ice!

Icefactory Europe, opgericht in 2008, is al 15 jaar een van de voornaamste producenten van ijsblokjes en crushed ice in West- en Noord-Europa. Naast onze succesvolle aanwezigheid in de horeca, op events, festivals en privéfeesten, groeit ons bedrijf ook verder in Centraal-Europa en daarbuiten! De recente verhuizing van onze productie/opslag naar de voormalige IJsboerke-site in Beerse laat ons toe om deze groei nog te versnellen. 

Op deze nieuwe locatie blijven we investeren in een energie-efficiënte productie en verpakkingswijze. En met een opslagcapaciteit van +5.000 palletplaatsen in onze hypermoderne vrieshal leveren we vlot nationaal én internationaal, van enkele dozen tot volle vriesvrachtwagens.

Onze visie

Eén glashelder motto: 

‘Ice is food’

De ijsblokjes en het crushed ice van Icefactory Europe worden voornamelijk gebruikt voor consumptietoepassingen zoals het koelen van dranken, voedingsprocessen , koeltogen en -displays voor vis en zeevruchten.

En daar zijn we ons héél goed van bewust. Met onze jarenlange ervaring nemen we volop de verantwoordelijkheid om elke klant een uitmuntend kwalitatief product aan te bieden, dat voldoet aan uw verwachtingen én aan alle internationale voedselveiligheidsnormen. 

Dat doen we volgens ons unieke ‘Ice is food’ principe, waarmee we u 4 glasheldere kwaliteitsgaranties bieden:

Dagelijkse controle van productiewater en afgewerkt product

Een op maat gebouwde waterbehandelingsinstallatie zorgt in onze fabriek voor een dubbele controle op het toegeleverde drinkwater nog voor er één ijsblokje mee wordt geproduceerd.

100% zuiver

Onze ijsblokjes en crushed ice worden gemaakt met helder en zuiver drinkwater om de smaak van uw dranken of voedingsproducten niet te beïnvloeden.

Trage smelting

Al onze ijsproducten zijn gegarandeerd traag smeltend, zodat uw drankjes niet verwateren en uw ijsemmers of koeldisplays lang koud blijven.

Handsfree geproduceerd

Ons productie- en verpakkingsproces is 100% handsfree. Zo leveren we een gegarandeerd zuiver, veilig en hygiënisch product af.

Duurzaamheid

Duurzaamheid troef

Icefactory Europe blijft innoveren om een zo groen én helder mogelijk product af te leveren. Onze inspanningen doorheen de hele productie-, verpakkings- en transportketen maken van onze ijsblokjes en ons crushed ice een zo ecologisch mogelijk product.

We produceren onze ijsblokjes met NH3, een natuurlijk koudemiddel dat niet bijdraagt tot het broeikaseffect.

We werken energie-efficiënt dankzij zonnepanelen en koude-isolatie bestaande uit moderne materialen & technieken.

Een ondergrondse opslag zorgt voor een buffer van 3.600m³ regenwater, zodat we geen drinkwater hoeven te gebruiken voor onze koelinstallaties.

We werken samen met vooraanstaande logistieke partners voor milieuvriendelijk transport, inclusief het verkennen van elektrische en waterstofoplossingen.

ICE

Factory

Icefactory is actief in heel Europa.

Icefactory Europe blijft groeien! We leveren op bestelling aan o.a. retailers, foodservice- en productiebedrijven, horecazaken, (vliegtuig)cateraars, eventorganisatoren. En we beperken ons niet tot de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Polen en Scandinavië maar gaan ook verder. Door onze gigantische voorraad worden uw producten snel geleverd, zonder de koudeketen te onderbreken!

15.000m² Groene Productie

Sinds 2023 vindt u ons op de voormalige IJsboerke-site in Beerse. Van hieruit zetten we blijvend in op duurzame productie en kwalitatieve klantenservice.

Onze nieuwe site in Beerse: katalysator voor verantwoorde groei.

Ons Team

Een gedreven team ‘at your service’

Michael Beers

SALES EUROPE

MICHAEL DE MAEYER

FINANCIAL & OFFICE manager

Peter

Technical Engineer

Kristof

Coldstore manager