FAQ

FAQ 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik ijsblokjes en crushed ice kopen?
Onze ijsblokjes zijn te vinden bij de meeste supermarkten en groothandels, maar ook bijvoorbeeld in tankstations én natuurlijk in onze eigen Ice Shop in Beerse. Wij leveren met onze diepvrieswagens ijsblokjes en crushed ice aan horecazaken, evenementen, festivals en (privé)feesten. Ons principe: vandaag besteld is overmorgen geleverd! Ook particulieren kunnen voor bestellingen vanaf 60 kg een beroep doen op onze lever- of afhaalservice.
Welk type ijsblokjes of crushed ice heb ik nodig?

We hebben ijsproducten voor elke gelegenheid. Er is altijd ruimte voor uw eigen creativiteit, maar we zetten graag de voornaamste toepassingen voor u op een rijtje. 

  • Drankjes op een eenvoudige manier koelen: premium cilindervormige ijsblokjes 
  • Cocktails en smoothies: crushed ice
  • Handmade ice cubes of ice balls geven een extra dimensie aan je cocktails
  • Vis- en zeevruchtendisplays: crushed ice, scherfijs
  • Snelle afkoeling van uw voedingsproductieproces: scherfijs
Waarom ijsblokjes kopen i.p.v. ze zelf te maken?

Natuurlijk kunt u zelf in de diepvries ook ijsblokjes maken. Maar toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan het kopen van professioneel gemaakte ijsblokjes. Denk bijvoorbeeld aan het volgende: 

 

Zelfgemaakte ijsblokjes

IJsblokjes van Icefactory Europe

Afhankelijk van de kwaliteit van het kraanwater

Dubbel gecontroleerde waterkwaliteit

Beperkte hoeveelheid mogelijk

Onbeperkte productiecapaciteit

Altijd waterige drankjes

Traag smeltend om extra lang te houden

Invloed op de smaak van de drankjes

100% zuiver

Beperkte mogelijkheden qua vorm en nooit helder

Verschillende vormen en zelfs maatwerk mogelijk

Overdracht van bacteriën door aanraking met de handen

Volledig handsfree geproduceerd en verpakt

Zijn ijsblokjes veilig en gezond?

Een op maat gebouwde waterbehandelingsinstallatie zorgt in onze fabriek voor een kwalitatief eindproduct. Het toegeleverde drinkwater wordt zowel intern als door een erkend labo gecontroleerd, nog voor er één ijsblokje mee wordt geproduceerd. Bovendien is ons volledige productie- en verpakkingsproces 100% handsfree. O.a. hierdoor voldoen al onze producten aan de internationale voedselveiligheidsnormen.

Is het wel milieuvriendelijk om ijs over de weg te vervoeren?

Icefactory Europe werkt met de grootse logistieke spelers in Europa, die gespecialiseerd zijn in actief koel- en vriestransport. Zij rijden dagelijks tussen veel Europese landen, en dankzij onze producten rijden er nooit lege vrachtwagens terug naar bijvoorbeeld Noorwegen om dan vis te exporteren naar België. Daarnaast gaan onze vervoerders steeds op zoek naar een manier om “schoner” te rijden en zoeken we naar elektrische en waterstofoplossingen.

Overal Verkrijgbaar

Onze ijsblokjes zijn te vinden bij de meeste supermarkten en groothandels, maar ook bijvoorbeeld in tankstations én natuurlijk in onze eigen Ice Shop in Beerse. Handig voor thuisgebruikers of voor de professionele klant die net even zonder zit.

Snel geleverd

Wij leveren met onze diepvrieswagens ijsblokjes en crushed ice aan horecazaken, evenementen, festivals en (privé)feesten. Ons principe: vandaag besteld is overmorgen geleverd! Ook particulieren kunnen een beroep doen op een vlotte leverservice of zelf afhalen.

Ecologisch verantwoord

Icefactory Europe blijft innoveren om een zo groen mogelijk product af te leveren. We produceren onze ijsblokjes met het natuurlijke koudemiddel NH3, werken energie-efficiënt dankzij zonnepanelen en gebruiken moderne technieken/materialen om onze koude te isoleren. Een ondergrondse opslag zorgt bovendien voor een buffer van 3.600m³ regenwater, zodat we geen drinkwater hoeven te gebruiken voor onze koelinstallaties.

Altijd op voorraad

Sinds 2023 is onze productie gevestigd op de voormalige site van IJsboerke. Op een totale oppervlakte van maar liefst 15.000 m2 kunnen we grote volumes produceren. In onze hypermoderne & geautomatiseerde vrieshal slaan we +5.000 pallets ijsblokjes en crushed ice op, zodat we nooit zonder voorraad komen te zitten.